Hvad Spiser Man I Frankrig?
Det kan være ualmindeligt svært at svare på, hvad man typisk spiser i det franske køkken. Det franske køkken er nemlig et af de mest varierede i verden, og kan indeholder en lang række forskellige retter og traditioner, alt efter hvilken region, man befinder sig.
Hvad spiser man i Frankrig? En typisk dag i frankrig vil begynde med morgenmad bestående af croissanter, kaffe og frugt. Et hovedmåltid vil ofte starte med en forret i form af en salat eller grøntsager, efterfulgt af en hovedret, der består af kød eller fisk, hertil ris eller pasta og grøntsager. En typisk dessert vil være ost, kage eller frugt.
Ovenstående fortæller måske ikke så meget om, hvilke retter, der er tale om, da det kan være rigtig mange retter, der passer på den beskrivelse. Derfor forsøger vi at opremse nogle af de mest almindelige og populære franske retter herunder:
- Kylling i Sennepsauce med svampe
- Gratineret løgsuppe
- Creme Brulé
- Kanin med svesker
- Muslinger a la creme
- Croque madame
- Fondue
- Abrikostærte med mandler
- Brioche
- Franske makroner
- Coq Au Vin
- Coq Au Riesling
- Ratatouille
- Tartiflette
- Fougasse
- Krydret oksekødssuppe
- Souffle Bouillabaisse
- Moules Marinieres
- Farserede muslinger
- Frølår
- Snegle - Fx vinbjergsnegle, som findes i stort antal i den danske natur.
- Crépes
- Boeuf bourguignon
- Chokolademousse
- Porcheret laks med hollandaise sauce
- Croque monsieur
- Bouillabaise
- Ærtesuppe